Bästa förrätten eller lätta lunchen, så gott!
2 rullar
200 g kallrökt lax skuren i tunna fina skivor
1/2 burk kräftstjärtar
150-200 g Philadelphia ost
Senaps vinägrett:
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
1 tsk honung
salt
peppar
Garnering:
dill
rotfruktschips
(Gör egna eller köp färdiga ekologiska i mathandeln)
Bred ut plastfolie på en skärbräda.
Lägg ut laxskivorna bredvid varandra så det går aningen omlott, ca 5 skivor till i rulle.
Ta ur kräftstjärtarna och torka av dem aningen. Finhacka dem i en mixer. Tillsätt philadelphia ost.
Bred röran över laxen och börja rulla laxen till en rulle med hjälp av folien. Lägg i frysen i minst 1 timme.
Ta ut laxen och låt den vila ca 10 min. Skär upp i bitar. Lägg upp på tallrikar.
Hacka dill och lägg upp på tallriken.
Lägg upp rotfruktschipsen.
Vispa lätt ihop alla ingredienser till vinägretten.
Ringla över laxrullar och dill.
Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar