Det blev lite bak idag för att få bättre struktur på mellanmålen och då framförallt inget konstgjort! Provade dessa bars som faktiskt är jättegoda, hittade receptet på Ica. De går också att smaksätta med tex kanel, kardemumma och vaniljsocker. Men jag testade de naturella. Nu blir det en nyponbar och en banan innan träningen denna veckan!
Ingredienser:
1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade torkade tranbär
Gör så här
Sätt ugnen på 125°C.
Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.
Detta måste testas! Vart hittar man nyponskalsmjöl?
SvaraRaderaPå Ica, fråga i butiken. Ibland står det vid potatismjöl etc, ibland vid hälsokost hyllan. Det är got och lätt att förvara!
SvaraRadera