15 april 2012

Min favorit: Chips


Detta hör ju inte direkt till hälsa men att kunna njuta är ju en del av ett hälsosamt tänk. Är det något som jag älskar att njuta av så är det chips! Godis kan jag smaka om det bjuds på men om jag köper något blir det chips eller choklad, gärna mörk. Häromdagen provade jag att göra hemmagjorda chips och jag gjorde två test; ett i ugnen och ett i micron. Bäst tyckte jag att de i micron blev, knapriga och inte så feta. Visst tog det lite tid men väl värt det. Jag valde att krydda med örtsalt, salt eller vitlökspeppar men vilken krydda som helst som man tycker om fungerar. Receptet hittade jag i fitnessmagazine, så här gjorde jag:

Hyvla några potatisar med t.ex en osthyvel, matberedare eller grönsakshyvlare och lägg på en tallrik. 
Torka av dem med lite papper så de är torra och stänk över lite olivolja. Krydda efter egen smak. 
Kör på hög effekt i mikron, cirka fyra fem minuter. 
Håll koll på chipsen och ta ut de som blir färdiga efter hand.
Om man inte vill ha potatis kan man ta andra rotfrukter t.ex morötter, palsternacka och rödbeta.
Om man vill göra det i ugnen gräddar du chipsen i ungnen i 30 minuter i 175 grader, stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt chipsen knapra till sig i 15 minuter.

Prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar