17 maj 2012

Jordgubbs- och tomatsallad


Sommar, sommar, härliga sommar. Nu börjas det med att grillas lite varstans och jag bara älskar lukten av grillat! Melon, halloumi, bearnaisesås och alla dess goda tillbehör. Men ibland kan jag känna att det infinner sig en slags idétorka med dessa tillbehör. Potatissallad brukar vara ett väldigt vanligt svenskt tillbehör till vårt grillade kött men detta faller inte alltid mig i smaken. Jag tycker att det ofta kan vara väldigt mäktigt och det känner jag snabbt av med min magsjukdom. Jag vill hellre ha tillbehör som har en fräschare taste and feel to it och har bestämt mig för att testa mig fram lite extra nu i vår och sommar. Idag blev det ett test på en jordgubbs- och melonsallad som verkligen fick toppbetyg (Jag har hittat receptet i någon träningstidning). Den här måste bara smakas!!!

4 portioner
250 g jordgubbar (½ liter)
300 g cocktailtomater
ca 15 basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar

Halvera jordgubbarna och tomaterna. Riv eller skär basilikabladen i mindre bitar och finhacka vitlöken. Sväng runt alltsammans med olivoljan i en serveringsskål. Krydda med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar