14 maj 2012

Pumpakärnor

 I morse vid frukosten provade jag att strö lite pumpakärnor på filen tillsammans med goibär, tranbär, blåbär och müsli. Det blev gott men jag måste säga att jag inte är en müsliperson, jag trivs bäst med bara sylt eller färska bär på min fil eller torkade frukter och nötter. Att äta det i sallader m.m. tycker jag dock är riktigt gott och nyttigt. Pumpakärnorna innehåller tydligen mer protein i jämförelse med andra frön och och nötter (25 gram per 100 gram), dessutom innehåller de mycket fett som ger mycket energi och omega 3-fettsyror, så det är bara att mumsa på!

Super gott att ha till maten är att rosta pumpakärnor i ugnen tillsammans med lite olivolja och salt ca 7-10 min. När du tar ut dem blanda med lite citronsaft och vitlökspeppar. Gott!

Annars är det gott ha rosta dem och blanda en sallad tillsammans med t.ex. melon, sallad, jordgubbar och mozzarella. Eller blanda dem med andra nötter som snacks eller mellanmål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar