24 mars 2014

Laxrullader







Bästa förrätten eller lätta lunchen, så gott!





2 rullar





200 g kallrökt lax skuren i tunna fina skivor


1/2 burk kräftstjärtar


150-200 g Philadelphia ost





Senaps vinägrett:


4 msk olivolja


1 msk vitvinsvinäger


1 msk dijonsenap


1 msk vatten


1 tsk honung


salt


peppar





Garnering:


dill


rotfruktschips


(Gör egna eller köp färdiga ekologiska i mathandeln)





Bred ut plastfolie på en skärbräda. 


Lägg ut laxskivorna bredvid varandra så det går aningen omlott, ca 5 skivor till i rulle.


Ta ur kräftstjärtarna och torka av dem aningen. Finhacka dem i en mixer. Tillsätt philadelphia ost. 


Bred röran över laxen och börja rulla laxen till en rulle med hjälp av folien. Lägg i frysen i minst 1 timme. 


Ta ut laxen och låt den vila ca 10 min. Skär upp i bitar. Lägg upp på tallrikar.





Hacka dill och lägg upp på tallriken.


Lägg upp rotfruktschipsen.





Vispa lätt ihop alla ingredienser till vinägretten.


Ringla över laxrullar och dill.





Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar