
Idag blev det chili con carne på menyn, super god och denna variant är med grönsaker i. Man kan lätt variera styrkan beroende på hur starkt man vill ha, bara tillsätt mer sambal oelek. Om man vill dryga ut lite kan man tillsätta ris men denna är nog nästan godast så som den är!
Chili con carne
400 g nötfärs, 10%fett
1 gul lök
1 paprika
½ squash
2 tsk smör
1 burk stora vita bönor, 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, 400 g
½-1 tsk sambal oelek
2 dl minifraiche
rouculasallad
Gör så här:
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir mustig. Fräs med löken, lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt koka några minuter. Servera med minifraiche och rucolasallad.Servera gärna med bröd, ex pain riche och ost.
Tips på gott vin: Tog mig ett glas rött vin till (hör och häpna) och vinet Terre Dei Volsci Velletri var alldeles utmärkt ett grymt tips!Lena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar